Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Разследващи установиха нарушения за стотици хиляди левове в общините Павел баня и Гурково
Павел баня
Разследващи установиха нарушения за стотици хиляди левове в общините Павел баня и Гурково 
21.03.2010
Окръжната прокуратура в Стара Загора е образувала досъдебни производства за злоупотреба със средства отпуснати от предишното правителство за подпомагане при бедствия и аварии. Разследващите до момента са констатирали нарушения за десетки хиляди левове за четири обекта в общините Павел баня и Гурково.

Бившето министерство по бедствия и аварии на Емел Етем се оказа една от хранилките по времето на правителството на Сергей Станишев. Проверки на експерти показват, че малки населени места печелят проекти с облекчена процедура и им се отпускат хиляди левове, които реално не отговарят на свършената работа. На такива случаи попадат разследващите органи в Стара Загора.

Установено е, че за изграждане на подпорна стена на коритото на реката в село Турия, община Павел баня, злоупотребата е около 80 000 лв. 112 000 лв. е злоупотребата по САПАРД за пътя с. Габарево - Павел баня, а за баража в село Манолово - 40 000 лв.

При всички тези случаи колосалните суми не отговарят на реалната цена на дейностите по обектите, а при някои и на качеството. Така е при изградената подпорна стена в с.Манолово. Местни жители в края на миналата година са изпратили жалба до президента и Народното събрание за установените нередности.

Освен това стената е видимо зле изкърпена, но по данни на Ненко Иванова, проектът струвал около 110 000 лв. И тъй като е запушен основният канал, хората се опасяват отново от наводнения. Жалбата съдържа и сигнали срещу кмета на Манолово - Мурад Моллаахмед, който е раздавал на свои хора помощи заради наводненията преди 3-4 години, без да са пострадали от тях. За нарушения областния управител на Стара Загора е подал сигнал до прокуратурата и за община Николаево.

Източник www.ekipnews.com

изненада от Б.Б 
Всичко това за голямо съжаление е точно така.Нека сега компанията на Радевски и Местан да кажат познават ли фирмите Гарантстой,Чери фреш,ф-мата на Вулев,Дон Цеци,Радевски и син ,Япрака от Ст,Загора,Иванчо Циганчето,на Райчето адвоката,каква е ролята на Илия-банкера от Карлово и още много-много-много далавери.И нека видим сега старите приятели дали ще помагат или и те вече не ще смеят да се месят защото може пък и те да са на топа.Истината ще тържествува въпреки ОКТОПОДА в РП,ОП,РС и ОС.
Кражбите бяха много ,но свършиха дами и господа.Вие бяхте силни ,но сега сте слаби и доста комични.Изходите за Вас всичките остават само два.И при двата ще сте в неизгодната ситуация ,но при единия от двата резила ще ви е пълен.Колкото по бързо се ометете толкова по-лесно ще бъде за Вас-макар ,че тук лесно няма.Обществото има нужда от всичко и то бъдете сигурни ще го получи!

Коментари 
Comments are not available for this entry.