Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Връщат ни розово масло заради пестициди
Павел баня
Връщат ни розово масло заради пестициди  
За първи път тази година имаме върнато българско розово масло заради съдържание на пестициди. Това призна шефът на Института по розата проф. Недко Недков на кръгла маса по проблемите на розопроизводството в Казанлък.

Розопроизводството у нас е на автопилот, подкрепи го един от дългогодишните розопроизводители в района на Павел баня Георги Шивачев. В дискусията стана ясно, че като член на ЕС България вече подлежи на драконовски мерки по отношението на торенето и използването на препарати при розопроизводството.

Стана ясно, че от обработваните у нас 36 000 декара розови градини тази година са получени малко над 10 тона розов цвят. Той обаче бил с много по-нисък рандеман и на пазара са били изкарани около 2 тона розово масло.

Първите продадени количества били на добра цена - между 4800 и 5000 евро. Прогнозата е обаче, че тази цена може да падне, тъй като все още имало непродадени количества розово масло от миналата година.

Коментари 
Comments are not available for this entry.