Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Павел Баня празнува
Павел баня
Павел Баня празнува 
Със Света литургия започват тържествата, посветени на град Павел Баня.

След Литийното шествие от Храм "Рождество Богородично" до площад „Освобождение" ще бъде отслужен Водосвет за здраве на жителите и гостите на Павел Баня и ще бъде осветен празничния курбан.

По-късно кметът Станимир Радевски ще отправи приветствие и ще бъде обявен носителят на Годишната награда на кмета на общината "Павел Баня 2009".

От 12 часа на площад "Освобождение" ще бъдат открити обновените по програма "Красива България" център и читалищна сграда.

Празничната програма, посветена на празника на Павел Баня ще продължи и в късния следобед с парад на хвърчилата и фолклорен концерт.

Павел Баня е възниква като селище непосредствено след Освобождението. Интересът към минералните извори датира още от Древонстта, но едва през 1923г. са построяват топли и хладки бани.
Първото курортно лечебно заведение е откритата през 1951г. курортна поликлиника.

Празникът на Павел баня се отъждествява с празника на църквата в града. След като основават селището, павелбанци бързат да построят висока църква, която отдалеч да показва на изгонените поробители, че вече нямат работа по тези места.

Над 20 000 туристи от страната и чужбина посещават годишно Павел Баня и откриват подходящото съчетание от лечение, отдих и почивка.

Коментари 
Comments are not available for this entry.