Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Проверка на пътуващите ученици показва нарушения
Павел баня
Проверка на пътуващите ученици показва нарушения 
Щателната поименна проверка на пътуващите ученици в Старозагорска област, която трябва да приключи до 15 август 2009 г., показва, че на много места има нарушения и непроявен контрол от отговорни институции. Проверката се извършва от Регионалния инспекторат по образование във връзка с актуализиране на списъка за средищните училища.

Съгласно Закона за народната просвета, определянето на училищата, които посещават децата от населените места без школо, става по предложение на кмета, с решение на Общинския съвет, становище на Регионалния инспекторат по образованието и разрешение от Министерския съвет. Издръжката на един пътуващ ученик на година е 474 лева, пише вестник Старозагорски новини.

От представените справки на общините Опан, Чирпан, Гурково, Раднево, Стара Загора, Павел баня и Казанлък, само в Опан няма нарушения. Общо пътуващите ученици до 16 години в тези общини са 1559. Проверката е установила, че 97 ученици пътуват, въпреки че в населеното място има училище. Други 87 ученици не пътуват до най-близкото населено място, където има училище, а там където искат.

Само за тези случаи на "нередовните" 184 ученици държавата губи 87 216 лв., коментират от Регионалния инспекторат по образованието.

Според Закона за народната просвета всяко дете може да учи където пожелае, но ако не спазва определените според разпоредбите условия и изисквания, не следва да се ползва от преференциите.

Коментари 
Comments are not available for this entry.