Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Къщата на Чудомир става музей
Павел баня
Къщата на Чудомир става музей 
Община Павел баня започна реализацията на проект по програма "Красива България", "Културен комплекс село Турия - село музей" в едноименното село. Вече е завършен първият подобект - родната къща на Чудомир. Подновен е покривът, сградата е боядисана и освежена. Възстановен е и декоративният кладенец. В момента се прави ремонт на 100-годишната черква "Св. Димитър", предстои обновяване на читалището и центъра на селото.

В град Павел баня проектът включва цялостен ремонт на НЧ "Напред" - с подновена дограма и фасадно боядисване, ще се обнови шадраванът в центъра, предстои уширяване на зелената площ, преасфалтиране, подмяна на осветителни тела и поставяне на нови пейки като допълнителни дейности по проекта.

Още два проекта пък са финансирани от Предприятието за управление на дейности по опазване на околната среда. До края на лятото ще бъдат изградени нови детски площадки в селата Габарево и Манолово, пише вестник Старозагорски новини. Преди това обаче ще бъдат почистени нерегламентираните сметища в околностите на двете села.

В Павел баня пък около изсъхналия бряст се оформя кът за отдих. Взети са мерки за запазване на кореновата система на дървото. Върху самото дърво има дърворезба на Иван Бубев, която ще бъде запазена като част от атракцията. До края на лятото пейки, кашпи с цветя и парково осветление ще завършат облика на къта, наречен "Бряста".Коментари 
Comments are not available for this entry.