Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Балнеология, СПА или Уелнес
Павел баня
Балнеология, СПА или Уелнес 
Възможностите за развитие на специализирани проекти в този сегмент са най-общо в две посоки в зависимост от целите на туристите. Балнеологията е ориентирана към терапията, профилактиката и предпазването от заболявания, докато целта на СПА и уелнес услугите е осигуряването на възможности за почивка от стреса и напрежението. В първия случай се лекуват пациенти, във втория - почиват туристи. При уелнес услугите към СПА съоръженията и процедурите се добавят и здравословно хранене и спорт.

За балнеологията е задължително и наличието на природен ресурс - минерална вода или кал например. Центровете по балнеология трябва да отговарят на определени стандарти за големина, оборудване и специалисти и се контролират от Министерството на здравеопазването.

Строги изисквания за СПА центровете няма. Няма и задължение за наличието на лечебен ресурс, като минерална вода например. Все пак технолозите и консултантите на СПА проектите следват определени практики.
Има няколко основни неща, около които се изгражда и надгражда СПА центърът. Едно от тях са двата типа сауни - сухи и мокри, върху които могат да се разработят различни техни разновидности - финландска, руска, билкова и т.н. Задължително в СПА центровете трябва да има спортна зона с фитнес и басейн, зона за почивка и кабинети за процедури.

Речник
Балнеология
Предлага лечебни процедури с минерален ресурс - води или кал, за терапия или профилактика на заболявания в санаториум или балнехотел под контрола на Министерство на здравеопазването.

СПА
Наличието на процедури с вода е задължително, но не е задължително тя да е минерална. Целта е пълноценна почивка и предпазване на здравето.

Уелнес
Луксозният вариант на СПА туризма. Освен на здравословни и климатични процедури се цели и осигуряването на здравословен начин на живот чрез климата, храненето, спорта.

Коментари 
Comments are not available for this entry.