Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Продават ниви заради дърва за огрев
Павел баня
Продават ниви заради дърва за огрев 
09.10.2008
Резкият скок на цените, очакваната инфлация, предстоящата зима и липса на средства принуждават хората да продават земите си. Предимно това са възрастни хора, които ги продават, за да си купят дърва за зимата. Това установи репортерска проверка на вестник "Старозагорски новини" в агенции за недвижими имоти и земеделски земи в Казанлък, цитирана от Икономически портал на регион Стара Загора.

Ниските доходи и информациите в пресата за предстоящото облагане с данък на необработваемите земи е друг мотив хора с имоти да се разделят с наследството си.

В момента в агенциите се предлагат земи всякакви и се търсят също всякакви. Цената се определя в зависимост от категорията, документацията и дали е в регулация.

Най-скъпите земи в района на Казанлъшко са в Крън и Енина, около Павел баня и Овощник. Търсят и земи в индустриалната зона на Казанлък.

Доскорошният интерес на купувачи от Турция и Израел към земи в района вече е позатихнал. За сметка на това руснаци трайно се интересуват и търсят земи в индустриалната част на Казанлък или в близост до пътища.

Масово се предлагат земи от изселници от Тополовградско и Свиленградско, чиято цена за декар варира от 200 до 350 лева в зависимост от категорията.

Брокерите на недвижими имоти в Казанлъшко пък на свой ред твърдят, че към момента няма промяна в търсенето и предлагането на жилища на пазара. 100% от сделките, които се извършват с имоти, са с пари от ипотечен кредит.


Коментари 
Comments are not available for this entry.