Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Детелини в Македония
Павел баня
Детелини в Македония 
Приключи още едно успешно седем дневно гостуване на танцьорите от фолклорен танцов ансамбъл "Детелини" в чужбина.
Българския флаг гордо бе развят на сцените на гр. Виница, Република Македония, където за 23 път се проведе международния фолклорен фестивал с участието на ансамбли от 8 държави-Армения, Словения, Турция, Сърбия, Грузия, Румъния, Македония и България.

Нашите танци се приемаха радушно навсякъде, където "Детелини" изнасяха концерти -Кочани, Истибаня, Пробищип, Радоваш а на финала на всяка програма една част от публиката пееше въодушивена права на крака заедно с тацьорите "Хей Българийо".

На галаконцерта в новата трихилядна зала, в присъствието на министъра на културата на Република Македония великолепно изпълнената от павелбанските танцьори ШОПСКА СЮИТА взриви зрителите и даде основание заедно със сътавите на Грузия и Армения да бъдат отличени като най атрактивни и отлично представили се.

Ансамбъл "Детелини" бе придружен и от делегация на администрацията на гр. Павел баня начело с кмета Станимир Радевски, която имаше среща с министъра на културата, както с администрацията и кмета на гр. Виница-стар приятел на Павел баня. На тези разговори бе очертана рамката на едно по-дълготрайно сътрудничество между двете общини в културната област и спорта.

Домакините връчиха послание-благодарност до жителите на Павел баня и до председателя на Общинския съвет, за приносът им в сближаването на двата града и двата народа чрез песните и танците на ансамблите "Детелини" и "Китка"-Виница.

Коментари 
Comments are not available for this entry.