Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Детелини в Приморско
Павел баня
Детелини в Приморско 
Децата от Фолклорен танцов ансамбъл ДЕТЕЛИНИ - Павел баня взеха участие в Детския и младежки фестивал “Орфей пее с морето“.

В дните от 9-ти до 12-ти септември близо 500 деца вземат участие на сцената на хотел “Хелиос“, в Международен младежки център Приморско, самодейни състави от Родопския регион и други региони на страната показват изворното народно творчество и обработения фолклор на България.

Мотото на фестивала е “Повярвай в таланта си и в България“, а целта е да бъдат стимулирани подрастващите към издирване, съхраняване и популяризиране на фолклора, да подпомага развитието на художествено-творческата им дейност и да възпитава любов към националните история, бит и традиции.

“Орфей пее с морето“ няма състезателен характер и в него участват индивидуални изпълнители, певчески, танцови и инструментални групи, изпълняващи традиционен български фолклор. Проявата се открива от ансамбли и групи на Национално училище за фолклорни изкуства /НУФИ/“Широка лъка“ и се закрива с галаконцерт от изпълнения на участвалите групи.

Участват състави от много региони на България: Кърджали; Котел; Катуница; Болярци; Казанлък; Дорково – Велинград.

Специално участие: състав от с.Твърдица – Молдова.

Коментари 
Comments are not available for this entry.