Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Oпастност за Тунджа
Павел баня
Oпастност за Тунджа 


Стефан Стефанов:

Казвам се Стефан Стефанов. Роден съм в Павел баня.
Отраснал съм тук и целият ми живот е свързан с Павел баня,
независимо, че понастоящем живея, бих казал за съжаление в София.

Особено място в спомените ми и понастоящем заема река Тунджа. Задължително, прибирайки се от София, се отбивам, спирам на моста, зареждам се с положителна енергия и продължавам нататък. Тъй като съм запален рибар, знам на пръсти поречието на реката от вливането и в язовира до Габарево. Имам невероятни преживявания по реката.

За съжаление в последните 2-3 години наблюдавам някои неприятни
неща, свързани с опазването на реката. Миналата година бях околo
Ганчова могила и внезапно реката с размъти невероятно. Оказа се,
че малко по нагоре един огромен багер копае пясък от реката. Вървейки нагоре по течението попаднах на един не естествен вир,
очевидно резултат от копане на багер. Беше пълен с тиня. Просто едно неприятно и опасно място. Подобна картинка наблюдавах и спускайки се надолу от моста. Разбирам необходимостта от инертни материяли за строителния бум в Павел баня, но едва ли това трябва да става за сметка на реката.

В района на Шейтановия мост пък се виждат огромни камари от строителни отпадъци, което превръща месността в сметище. Пак там
имаше един вир, очевидно отново в резултат на багерите, който в момента е напълно затлачен с тиня и събира жаби и комари.
Не зная до колко цялата тази дейност е законна, но постепенното унищожаване на Тунджа в района на Павел баня за мене е факт.
Обръщам се към Вас с молба моят сигнал да попадне на точния човек в общината за да се предприемат адекватни мерки за опазването на поречието на Тунджа.

Благодаря предварително за положените от Вас усилия.

Още впечатления за Павел баня

Коментари 
Comments are not available for this entry.