Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Араби и европейци напират за балнеокурортите ни...
Павел баня
Араби и европейци напират за балнеокурортите ни... 
Д-р Ченко Чалъков очерта като най-добра възможност за обновяване на балнеокурортите ни публично-частното партньорство
Сн.: Вестник Позвънете


Германци, араби, англичани и други чужденци търсят възможност да почиват в нашите курорти, но овехтялата база и граденият преди години сграден фонд ги отблъсква. Здравното министерство има 12 специализирани болници за рехабилитация, само част от които са ремонтирани. Оказва се, че експертна група още мъдри стандартите за качествен балнеологичен туризъм. А досега България би трябвало да заяви готовността си да предлага обновени санаториални бази за летовници от Европа. Поморие, Балчишката Тузла, Павел баня, Марикостиново са известни балнеологични курорти. Търсена и ценена е лечебната кал. Тя обаче пази качествата си само 2-3 часа, след като остане без покриващата я луга. Много търсено за болести на опорно-двигателния апарат е и торфеното находище в с. Байкал, Кюстендилско, но сме далеч от обслужването, което се предлага навън, стана ясно по време на дискусия за здравния туризъм в курорта Златни пясъци.

Според д-р Ченко Чалъков, който отговаря за специализираните болници за рехабилитация в здравното министерство, спасението за занемарените ни санаториуми е в публично-частното партньорство. Очакват се промени в нормативната уредба, за да стане възможно прилагането му. В процес на разработка в ЕС са цените и стойността на услугите на лечебния туризъм с определен коефициент за всяка страна, допълни той. В балнеологията действително няма приет общ стандарт, но най-приемлив за нашите условия се оказват немските критерии. В същото време обаче туроператорите трябва да изиграят решаваща роля за привличането на клиентела към балнеологичните ни центрове.

Коментари 
Comments are not available for this entry.