Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Соня Фурнаджиева
Павел баня
Соня Фурнаджиева 
В гр. Павел баня за първи път беше представено творчеството на Соня Фурнаджиева, дъщеря на един от големите поети родени и творили в Габарево, община Павел баня, Стефан Фурнаджиев.

Представянето беше направено от Венелин Георгиев- член на съюза на българските писатели, а срещата води Ваня Попова- филолог.

Соня Фурнаджиева е родена на 27 декември в Карлово, но израства в Габарево. Завършва педагогика във Великотърновският университет “Св. Кирил и Методий”. Майка е на три деца и автор на две книги. Живее в Казанлък.

За себе си поетесата казва, че е майка, жена, любима, слугиня, учителка, артистка... просто жена. Приятелите й споделят: от горе до долу емоция- и в стихове, и в картини. Чуденка, питанка, за която препятствия няма, раждаща отговори в нощта. Една магьосница, която вярва в чудеса.

Стиховете на Соня Фурнаджиева- лирични, тъжни, пропити със самота и сълзи, но и с надеждата, която ни води към белите знаци на деня, към онези нощи, в които изгрява жива луна- пеперудена, към новите мечти на утрото... Такива, какъвто е и самият живот – музика от черно- бели клавиши.

Синя луна
изгря в моята нощ.
Синя луна ме целуна.
Синя луна,
синият сняг,
очите ти светят в синьо.

После всичко
изведнъж побеля.
Изгорях в голотата ти бяла.
За да изгрее
синя луна,
трябваше
да те целуна.


Коментари 
Comments are not available for this entry.