Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Детелини в Македония
Павел баня
Детелини в Македония 

След турнетата си в Кипър и Русия, Фолклорен танцов ансамбъл „Детелини” гр.Павел баня , с хореограф Недка Кавръкова , се завърна от Република Македония, където представя България и Павел баня на XXII Международения фолклорен фестивал „Истибанско здраво- живо”.
В него участват 12 класни ансамбъла от 9 държави.

„Детелини” , ансамбълът на турското радио „Никара” и танцьорите от Украйна са сред най-добре представилите се участници, които заслужено получават признанието и овациите на многобройната публика.

По време на Гала- концерта кукерският състав от Павел баня внaся допълнителна атрактивност на празника и впечатлява публиката със своите кукерски маски, звъна на хлопките и спецефичните кукерски стъпки.

Първото турне на състава извън границите на България е през 1992 г. Така постепенно с всяка изминала година танцьорите, под ръководството на своята Недка Кавръкова ,постепенно израстват професионално, добиват самочувствие, създават приятелски взаимоотношения с изпълнители от други страни.

Богат е репертоарът на „Детелини” , в който са включени всички етнографски области на страната ни.

Когато танцьорите заиграят под ритъма на тъпана, пред публиката се раждат танците на мъдрите тракийци, изпълнените с настроение Добруджански хора. Когато се чуе писъкът на родопската гайда и в очите на играещите заблестява силата, топлината, но и тъгата на Родопа плнина, тогава всеки зрител усеща туптящото сърце на България.

Посетите концертите на „Детелини” в Павел баня, на различните фестивали в страната, на турнетата им в чужбина и се докоснете до таланта на танцьорите, които ежедневно претворяват българската душевност, в едно единство, в едно цяло изкуство – българските народни песни и танци.

www.Detelini.Pavelbanya.EU

Коментари 
Comments are not available for this entry.