Павел баня
Председателят на Общински съвет Павел баня - Шендоан Халит предлага 20 метрови трибагреници да се развяват на входовете на града 
16.5.2016
Председателят на Общински съвет Павел баня - Шендоан Халит предлага 20 метрови трибагреници да се развяват на входовете на града Публикувано в Pavelbanya.eu
Председателят на Общински съвет Павел баня - Шендоан Халит предлага 20 метрови трибагреници да се развяват на входовете на града
Да бъдат поставени двадесетметрови пилони на трите входа на град Павел баня, на които да се вее националното знаме на Република България предлага председателят на Общински съвет Павел баня - Шендоан Халит.

Предложението е мотивирано от "факта, че Павел баня е един от значимите курортни градове в страната. Целогодишно града е посещаван, както от български, така и от чуждестранни туристи. Пристигайки в Павел баня нека всички виждат Националното знаме на Република България. Знамето е изразител на националната идентичност и е символ на мощта и суверинитета на един народ. Националният трибагреник е един от основните елементи на държавната ни символика. То е тясно свързано с историята, бита и традициите на народа ни, които трябва да съхраняваме."

Предложението е внесено за обсъждане на заседание на Общиснки съвет Павел баня.

Цялото предложение...
view entry ( прегледа: 186 )

МВР с препоръки към абитуриентите 
16.5.2016
МВР с препоръки към абитуриентите Публикувано в Pavelbanya.eu
МВР с препоръки към абитуриентите
Във връзка с предстоящите абитуриентски балове на територията на ОДМВР – Стара Загора са предприети контролни и превантивни мерки, за осигуряване на безопасността на гражданите, недопускане на инциденти и осигуряване на добър обществен ред.

Извършва се засилен контрол в районите на училищата и заведенията, в които ще се провеждат тържествата, както и по маршрутите до тях. Повишени са изискванията към пропускателния режим за недопускането на хора с огнестрелно оръжие, агресивно поведение, в нетрезво състояние, видимо употребили наркотични вещества и др., които биха предизвикали нарушения на обществения ред. Предприети са мерки за засилен контрол на използването на общоопасни средства.

С оглед осигуряване на безопасността при провеждане на екскурзии на абитуриенти, пътна полиция се включва в проверките за техническата изправност на автобусите и инструктиране на водачите. При необходимост служители на “Пътна полиция” ще съпровождат колони от автомобили, с които се придвижват абитуриентите и техните придружители. Осъществява се видеоконтрол, с цел документиране на извършваните нарушения - неправилно превозване на пътници, които опасно се показват в движение от прозорците на автомобилите, преминаване при червен сигнал на светофара, отнемане на предимство на превозни средства и пешеходци, неправилни рискови маневри и др., създаващи предпоставки за пътни злополуки. На водачите, извършили нарушения, ще бъдат налагани санкции по Закона за движението по пътищата.

Досегашният анализ показва, че най-тежките пътни инциденти с абитуриенти и съпровождащите ги лица са настъпили след края на баловете, в ранните сутрешни часове, както и през следващите дни, а причините обикновено са: шофиране след употреба на алкохол, управление на автомобили от неправоспособни водачи и движение с превишена скорост.


ЗА ДА НЕ БЪДАТ ПОМРАЧАВАНИ ПРАЗНИЦИТЕ, ПОЛИЦИЯТА ПРИЗОВАВА


АБИТУРИЕНТИТЕ да бъдат отговорни и да не забравят, че доброто настроение не трябва да се помрачава с необмислени постъпки, които водят до трагични инциденти.

Да спазват законовите разпоредби. Правилата за движение по пътищата важат и по време на празниците. Видеокамери ще документират, както досега, поведението на водачите на МПС.
За вашата сигурност от пътна полиция ще бъде организирано съпровождане с полицейски автомобили на колони от моторни превозни средства (МПС), превозващи абитуриенти.
Полицията ще координира дейността си с организаторите на екскурзии, а водачите на автобусите ще бъдат специално инструктирани.

Помогнете си и сами, като бъдете внимателни и не се примирявате с нарушенията на обществения ред, които могат да застрашат и сигурността на движението по пътищата. Не забравяйте, че винаги може да се обадите на телефон 112 и да поискате помощ. Подсигурете се и с телефонните номера на близки, които биха се отзовали на молбата ви за помощ.
Най-рисковото поведение на водачите и пътниците по време на баловете е свързано с:
- управление с превишена скорост и извършване на опасни маневри с автомобили;
- отнемане на предимство;
- преминаване при червен сигнал на светофара;
- неправилно превозване на пътници;
- показващи се от прозорците и люковете на автомобилите лица или седнали върху рамките на вратите;
- возене на повече пътници от броя от местата за сядане;
- управление от неправоспособни водачи и/или употребили алкохол и/или наркотични вещества;
- подаване на неразрешени светлинни и звукови сигнали и агресивно поведение към останалите участници в движението, главно към пешеходците.

За ваша сигурност се движете с по-ниска скорост!!!
Бъдете толерантни към другите участници в движението, които не празнуват. Помнете, че червеният сигнал на светофара не дава предимство на празнуващите! Неправилното положение на пътниците в леките автомобили може да доведе до тежки наранявания, ако на пътя внезапно възникне препятствие или рязко бъде променена скоростта на движение.

Еуфорията и многото празнуващи около вас не са премахнали съществуващите опасности на пътя и не са оправдание да седнете зад волана, ако не сте правоспособен водач, или ако сте употребили алкохол.

Учестеното използването на светлини и звуков сигнал от автомобила ви може да се възприеме като знак за възникнала опасност и да доведе до неадекватни реакции у останалите участници в движението. Понякога силният шум може да дезориентира малки деца или възрастни хора и внезапно да ги провокира към непредвидими реакции и поведение на пътя.

Помогнете си и сами, като предварително обмислите действията си и поговорите за това с останалите абитуриенти, с компанията, с шофьора на абитуриентския автомобил. Подгответе се за забавление в добра компания, но с трезвен и опитен водач на лекия автомобил. Знайте, че емоциите и еуфорията са лош съветник и водят до загуба на чувството за предпазливост, до безкритичност и опасна агресивност. Изпитият алкохол подвежда към взимане на “смели” решения, като често се подценява риска от стоенето прав в автомобила, показването през прозорците и люковете, размахването или изхвърлянето на пътното платно на бутилки.

Използвайте това, че точно вие сте в центъра на вниманието и в този ден се изпълняват вашите желания, като заради собствената си безопасност настойчиво помолите останалите да не рискуват и да не провалят празника ви. Не приемайте да ви вози някой, който вече е пил алкохол или е неправоспособен. Предварително осигурете трезвен шофьор. Не оставайте безучастни под заплахата от катастрофа. Ако лично вие шофирате към мястото на бала, по-добре е да не се движите в колона с други автомобили, превозващи абитуриенти, и да не се поддавате на провокации към състезаване или други нарушения на правилата за движение по пътищата. Несъобразената скорост в населено място увеличава риска да блъснете дете, пешеходец или да катастрофирате с удар в друго превозно средство, стълб и др.

Не изключвайте мобилните си телефони, а при нужда потърсете полицията на телефон 112 или своите родители и близки.

РОДИТЕЛИТЕ НА АБИТУРИЕНТИТЕ, независимо от суматохата по организацията на празника да отделят специално внимание на сигурността на децата си и на тези, които ги съпровождат.

Предложете им истински да се забавляват на бала, а вие или друг близък да поемете ангажимента да им бъде шофьор. Дори да са правоспособни водачи, за предпочитане е абитуриентите да не шофират, когато са в особено емоционално състояние и лесно може да допуснат грешки. Ако все пак за деня на бала или за следващите празнични дни предоставите на своя абитуриент семейния автомобил, поговорете с него насаме за опасностите на пътя. Доброжелателно го предупредете да не си позволява алкохол, ако има намерение да шофира, да не кара рисково и да не приема опасни предложения за спонтанно организирани пътувания от страна на компания, употребила алкохол.

Помолете абитуриента да не изключва мобилния си телефон, за да може да потърси помощ при нужда. Поддържайте периодично връзка с детето си, осведомявайте се ненатрапчиво как протичат празничните вечери. Имайте готовност, ако се наложи, да отидете на мястото на празника и да помогнете на абитуриентите.

Непременно предупредете водача на автомобила с абитуриенти за засиления полицейски контрол и за отговорността, която носи.

При необходимост от предотвратяване на рискови пътувания, скандали или нарушения на обществения ред потърсете съдействие от полицията чрез телефон 112.

ОД на МВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 156 )

Меглена Кунева връчи награда на Ахмед Емин от Скобелево 
12.5.2016
Меглена Кунева връчи награда на Ахмед Емин от Скобелево  Публикувано в Pavelbanya.eu
Меглена Кунева връчи награда на Ахмед Емин от Скобелево 
Днес на изложба в Народното събрание бяха връчени наградите от фотоконкурса "Аз снимам моята България", организиран от интернет изданието Epicenter.bg.

Във фотоконкурса участва и единайсетокласникът на ХГ "Кирил и Методий" град Казанлък, Ахмед Емин. Той е родом от село Скобелево, община Павел баня, и получи награда за своята снимка в раздел "Празници".

Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева награди всички отличени от фотоконкурса „Аз снимам моята България“. Това се случи по време на откриването на изложба в Народното събрание с 30-те най-добри снимки, получени по време на националната кампания, която продължи три месеца.

„Моето лично благодаря на всички вас. Благодаря на творците – тази дума не е прекалена, защото имате тези искрица в себе си.“ С тези емоционални думи г-жа Кунева се обърна към всички ученици и родители - гости на изложбата.

Меглена Кунева връчи награда на Ахмед Емин от Скобелево  Публикувано в Pavelbanya.eu
Меглена Кунева връчи награда на Ахмед Емин от Скобелево 
Вицепремиерът г-жа Кунева се обърна с респект към авторите на снимките като посочи, че не е въпрос само на техниката, която дава инструмента, за да изявят те душата си. „В творбите има чувство, има патос, има емоция, което означава, че правите изкуство“, каза още Меглена Кунева.

Тя отправи към участниците и покана, свързана с българското председателство на Европейския съюз през 2018 г. Фотографията има огромно поле за изява и според нея би било чудесно да се направи хубава галерия – в интернет или наживо, защото фотографията е голямо изкуство. Тя благодари на децата, дошли от цялата страна, за да участват в откриването на изложбата с техни снимки.

Всеки отличен ученик получи лично наградата си от министъра на образованието и науката и показа своята снимка. Участници, родители и организатори не скриха емоцията си от преживяното, следваха много снимки и най-важното усмивки по лицата.

Меглена Кунева връчи награда на Ахмед Емин от Скобелево  Публикувано в Pavelbanya.eu
Меглена Кунева връчи награда на Ахмед Емин от Скобелево 
Националната кампания продължи три месеца, като се проведе от 22 януари до 22 април. Организатори на конкурса бяха Министерството на науката и образованието и Институтът за стратегии и анализи. Конкурсът се проведе в две възрастови групи – от 5-и до 8-и клас, и от 9-и до 12-и клас. Снимки се изпращаха в три категории – история, празници и природа.

Ахмед Сунай Емин е отличен в категория „Празници“.

По информация на Epicenter.bg

view entry ( прегледа: 205 )

Разкриха лаборатории за отглеждане на марихуана в Павел баня и Виден 
12.5.2016
Разкриха лаборатории за отглеждане на марихуана в Павел баня и Виден Публикувано в Pavelbanya.eu
Разкриха лаборатории за отглеждане на марихуана в Павел баня и Виден
В Районно управление Полиция – Казанлък е постъпила информация, че 29-годишния Д.Ц. от гр.Павел баня развива дейности с наркотични вещества. С цел откриване и запазване на доказателствата, след съгласуване и под ръководството на Районна прокуратура – Казанлък, са извършени неотложни процесуално – следствени действия (претърсване и изземване) в обитаваната от лицето къща, намираща се на ул. „Роза” в Павел баня. В хода на мероприятията, на втория етаж от къщата, е открито помещение, оборудвано с осветителна, отоплителна, въздухообменна, въздухоовлажняваща и електрическа инсталации, предназначени за отглеждане на растения. Намерени и иззети са 18 растения канабис с различна височина.

В съседно помещение са открити около 200 г суха тревиста маса, която при направен полеви наркотест реагира на марихуана. Установено е, че от електрически стълб, разположен на улицата, е прекаран проводник, с който са създадени условия за непълно отчитане на потребената ел.енергия.

Разкриха лаборатории за отглеждане на марихуана в Павел баня и Виден Публикувано в Pavelbanya.eu
Разкриха лаборатории за отглеждане на марихуана в Павел баня и Виден
При претърсване на вилна постройка, намираща се в землището на с.Виден, общ.Павел баня, ползвана от Д.Ц., е установено, че същата е оборудвана с инсталации за отглеждане на растения, но такива не са открити. Намерен и иззет е полиетиленов чувал, съдържащ 2кг суха зелена тревиста маса, която при направен полеви наркотест реагира на марихуана. Д.Ц. не е открит на 11.05.2016 г. на претърсваните адреси. Същият се е явил на 12.05.2016 г. в РУ – Казанлък. Образувани са три досъдебни производства за престъпления по чл.354а, 354в и 234в от НК. Работата по случая продължава, съобщават от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Стара Загора.

Kazanlak.com
view entry ( прегледа: 212 )

Клубът на пенсионерите в гр. Павел баня отбеляза достойно Денят на победата 
10.5.2016
Йорданка Трополова - Пътища за бунтовници Публикувано в Pavelbanya.eu
Йорданка Трополова - Пътища за бунтовници
На 9 май от 10.30 ч. в Културен клуб на пенсионера „Напредък“ в Павел баня се събраха десетки членове, ветерани и гости, за да почетат 71-та годишнината на един велик ден – Денят на капитулацията на хитлерофашистка Германия и краят на Втората световна война. Ден на велика радост за милиони хора по света, посрещнали с въздишка на облекчение вестта и надеждата, че настъпва ерата на мирен и съзидателен живот. Но и ден на велика скръб за милиони семейства, чиито чеда оставиха костите си по бойните полета, по партизанските пътеки, затвори, концлагери и в газовите камери на Третия Райх.

Откривайки срещата под тържествените звуци на „День победы“, уредничката на клуба г-жа Донка Касева припомни жестоки факти: Във войната освен Германия и Съветския съюз – участват още 60 държави, като пряко е засегнато 80 процента от населението на земята. Военните действия се водят на територията на 40 държави. Загиват приблизително 57 милиона души, от които над 20 милиона руски бойци. В тази война загиват и десетки хиляди българи.

С едноминутно мълчание присъстващите почетоха паметта на всички, дали живота си за спасението на Европа от кошмара на фашизма, както и на невинните му жертви. Г-жа Касева припомни още, че преди 31 години – в 1985 г., лидерите на Европейския съюз, събрани на заседание в Милано решават единодушно 9 май да бъде обявен и да се чества не само като ден на победата, но и като Ден на Европа. Защото наистина това е денят на второто раждане на Европейския континент, който бе спасен от разрухата и смъртта благодарение победата на Съветската армия в съюз с армиите на антихитлеристката коалиция и днес обединява народите на 28 европейски държави около две основни ценности – Мир и Солидарност.

Тя съобщи, че ръководството на пенсионерския клуб е решило да осмисли празника, като представи малката, но съдържателна книжка „Пътища за бунтовници“ от журналистката Йорданка Трополова – исторически очерк за борческата биография и гибелта на партизанските командири Михаил Захариев-Манол и Марко Чернев-Петър. „Взехме това решение, защото ако преди 71 г. България бе спасена от позора да бъде заклеймена като поддръжник на фашизма, за това има заслуга както достойното й участие в окончателния му разгром, така и от още три неща: че не изпрати нито един войник на Източния фронт срещу Русия, че спаси достойно своите евреи и че БКП и българският народ организираха в страната мощна нелегална съпротива и партизанска борба“ – поясни г-жа Касева.

Авторката на „Пътища за бунтовници“ Йорданка Трополова сподели, че книжката има за нея голяма емоционална стойност, защото е свързана с драматични спомени от детството й, в които герои са именно тези двама храбри и жертвоготовни мъже. Тя изрази дълбоката си благодарност към кмета на община Павел баня г-н Станимир Радевски и към ръководството на клуба, от които е получила морална и финансова подкрепа за издаването на тази книга, както и за организираните през 2013 г. в с. Манолово и с. Тъжа възпоменания по повод 70 годишнините от гибелта на Михаил Захариев и Марко Чернев.

Г-жа Трополова подари на клуба две увеличени „исторически“ снимки на участничките в хора му за стари градски песни, правени преди 14 години към нейна статия за сп. „Български дипломатически преглед“.

След въпросите, изказванията и разтърсващия поетичен рецитал на г-жа Сашка Кънина, присъствалите на срещата поднесоха цветя пред паметника на загиналите във войните и венец пред паметника на Ботевия четник Цанко Минков.

PavelBanya.eu

view entry ( прегледа: 171 )

ВМРО с предложение знамето и химнът да намерят място във всяко училище на общината 
4.5.2016
ВМРО с предложение знамето и химнът да намерят място във всяко училище на община Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
ВМРО с предложение знамето и химнът да намерят място във всяко училище на община Павел баня
Общинският съветник от ВМРО-БНД Недялка Недева е внесла предложение до колегите си общински съветници през първия учебен ден от всяка седмица да се издига знамето и да се изпълнява химнът на Република България в училищата на община Павел баня.

"Необходимостта от предлаганата докладна е породена от изявеното желание на родители от община Павел баня", пише още в предложението към павелбанските старейшини.
Публикуваме пълния текст на докладната.view entry ( прегледа: 149 )

Полски сайт рекламира Павел баня 
4.5.2016
Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Павел баня
България – известна не само със слънчевите си курорти, пише сайтът Wirtualna Polska.

България е много добре известна сред полските туристи дестинация. Страната се свързва с красиви плажове и релакс на достъпна цена. В продължение на много години тя е една от най-популярните дестинации за празниците за полските граждани. Модата да се почива в България се завръща заедно с развитието на туризма, а сред най-често избираните от поляците курорти са Слънчев бряг, Златни пясъци и Варна. Малцина обаче осъзнават, че това не са единствените места, които заслужават внимание. Тази страна, след Исландия, се нарежда на второ място в Европа по брой на минерални извори, разказва Wirtualna Polska.

В България бликат около 1600 извори, които се използват предимно за лечение в санаториуми и спа центрове. Богатствата на някои от тях са оценени още по римско време – останки от древни сгради все още могат да се видят на много места. Едно такова място е един от най-старите градове в страната - Кюстендил, където римляните още през 5 век преди Новата ера са създали спа Пауталия. Също така трябва да се обърне внимание на град Поморие, който е единственото място (освен Черно море), от където се добива лечебна кал с минерален произход.

В своята публикация Wirtualna Polska подробно разглежда къде туристите, избрали България, могат да се възползват от горещите извори и лечебната кал. Водещо място сред описаните дестинации заемат Св. Константин и Елена, Павел баня, Чифлик и Хисаря.

По информация на ИА Фокус нюз
view entry ( прегледа: 168 )

Задържаха пиян моторист 
30.4.2016
Задържан от Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
На 29.04.2016 г. в РУ – Казанлък е започнато бързо полицейско производство за престъпление по чл.343Б от НК, срещу неправоспособния водач Л. Л., на 39 г. от с. Ясеново, общ. Казанлък, за това, че на същата дата, около 16:05 ч., по ПП I - 6, до КПП - Гердеме - Павел баня, управлява нерегистриран мотопед "Априля", под въздействие на алкохол.

Установено с техническо средство "Алкотест дрегер - 7510", което е отчело 1.24 промила.

Водачът е дал кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 ч. в РУ - Казанлък.
view entry ( прегледа: 151 )

Върховният съд потвърди Станимир Радевски за кмет на Павел баня 
27.4.2016
Върховният съд потвърди Станимир Радевски за кмет на Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Върховният съд потвърди Станимир Радевски за кмет на Павел баня
С решение № 5001 от 26.4.2016 Върховният административен съд потвърди окончателно избора на Станимир Радевски за кмет на Община Павел баня.

Съдът потвърждава решението на Старозагорския съд, което също утвтрждава Радевски за кмет. Съдът осъжда ДПС и И. Е. Б. да заплатят разноските по делото.

view entry ( прегледа: 172 )

Жълт код е обявен за днес в цялата страна заради бурен вятър 
26.4.2016
Кодът е в сила за всичките 28 области, като ще духа силен вятър от запад-северозапад със средна скорост 14-19 м/сек и пориви до 22-24 м/сек.

Вятърът от запад-северозапад ще се усили и ще бъде умерен и силен. Минималните температури ще бъдат предимно между 2° и 7°.

Максималните температури ще бъдат между 10° и 15°, уточниха от НИМХ-БАН.


view entry ( прегледа: 169 )


<< <Предишна | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | Следваща> >>